Családi egészségnap az óvodában

„Szeretett barátom, kívánom, hogy mindenben jól legyen dolgod, és légy egészséges, a mint jó dolga van a lelkednek.”

 /Szent János III. levele 1,2/

2019. június 14. Délelőtt a gyermekek a csoportjukban egészséges ételeket készítettek a délutáni ételkóstolóra: Méhecske csoport – sárgarépás kekszgolyó és görög saláta, Katica csoport – sütőtökös zabpelyhes keksz, cukkinis tzatziki saláta és padlizsán krém, Pillangó csoport – áfonyás zabkeksz, Napocska csoport – Sárgarépás muffin. Az ételkészítés után interaktív ismeretterjesztő foglalkozás keretében a „Táplálkozzunk egészségesen!” témában bővülhettek a gyermekek ismeretei a védőnők iránymutatásaival.

A délutáni családi nap keretében Véradásnak biztosítottunk helyszínt az óvoda tornatermében. A megnyitót követően Balázsné Baraksó Éva intézményünk testnevelője, szaktanácsadó vezetésével zenés tornán vettek rész a családi nap résztvevői, majd mindenki megkapta a pontgyűjtő füzetét, amelyekbe az egészségügyi szűréseken – vérnyomásmérés, fogorvosi szűrés, szemészeti vizsgálat, „Segítsük, aki rosszul lát”, véradás, vércukormérés, testzsír mérés, Pulz Oxi méteres mérés, Ovi-spuri, egészséges ételek felajánlása – pecséteket gyűjthettek. Három pecsét után ajándékot vehettek át – csillám tetkó, hajtogatott lufi, zsákbamacska.

A délutáni programot néhány kísérő rendezvény és bemutató is színesítette. Masszázs és Bemer gép bemutató, Hadobásné Rita Méhecskés szülő segítségével. Németh Veres Ildikó a Család- és Gyermekjóléti Központtól.

Az egészségnap ételkóstolóval zárult. Nagyon aktív, örömteli családi nap részesei voltak a gyermekek és a szülők. Köszönet a Várhegyi házaspárnak, akik a Mazsola Egyesületet létrehozták és az óvodánkra írt pályázatukkal fő szervezői voltak ennek a napnak. Köszönet a támogatóknak, az óvodai dolgozóknak, az önkéntes diákoknak, a sport versenyt szervező és az egészségügyi szűréseket önkéntesen végző szülőknek, akik szolgálatukkal, munkájukkal hozzájárultak a Családi Egészségnap színvonalas, tartalmas megvalósításához.

Baranyiné Adamovics Zita és Imre Lászlóné

%d blogger ezt szereti: